Gyakorlatilag elronthatatlan, rémesen egyszerű, mégis igazi különleges desszert. A következő narancstorta receptjének tésztája ugyanaz, amit minden úgynevezett fordított tortánál szoktam használni, így ebből következik, hogy nem csak naranccsal, de a tavasz és a nyár közeledtével minden más idénygyümölccsel is tökéletesen működik: cseresznye, meggy, áfonya, málna, barack, stb.
Összekeverjük, tortaformába tesszük, megsütjük és kiborítjuk - röviden így lehetne jellemezni a fordított tortákat.
A sziruphoz: 1 db narancs kifacsart leve, 1-2 evőkanál cukor
A megadott mennyiség egy darab 20 cm-es kapcsos tortaformához elegendő.
2. A vajat a cukorral habosra keverjük. A lisztet, a diót (ami helyettesíthető mogyoróval vagy mandulával), a sütőport és a szódabikarbónát egy másik tálba kimérjük és összekeverjük. A habos vajhoz egyesével hozzáadjuk a tojásokat, a citrom héját és fél citrom levét. Kanalanként hozzáadjuk a lisztes keveréket és spatulával lazán összeforgatjuk. Végül a tejjel óvatosan elkeverjük.
3. Óvatosan beleöntjük az előkészített formába és a 180°C-ra előmelegített sütőben 35-40 percig, illetve tűpróbáig sütjük.
4. Közben szirupot készítünk a narancs levéből és a cukorból úgy, hogy egy kis lábasban alacsony lángon összefőzzük.
Ha tetszett a cikk, örülünk a megosztásnak. Kövess minket a Facebook-on, hogy ne maradj le az újdonságokról!