A nyár közeledtével egyre több friss gyümölcs jelenik meg a piacokon és a boltok polcain, így hát kár lenne ha ezeket a finom és zamatos gyümölcsöket kihagynánk süteményeinkből. A következő recept egy gyors és egyszerű ötlet arra, hogy milyen sokoldalúan is hasznosíthatóak ezek a színes finomságok. Készíthetitek cseresznye, meggy, áfonya, ribizli, málna, eper vagy akár szeder felhasználásával is.
A kosárkákhoz: 1 csomag réteslap, 10 dkg vaj/margarin olvasztva
A krémhez: 4 dl tej, 10 dkg cukor, 1 csomag vaníliás pudingpor, 5 dkg vaj/margarin, 20 dkg eper a díszítéshez
A megadott mennyiségből kb. 10-12 db kosárka készíthető.
2. A krémhez a tejben elkeverjük a cukrot és a vaníliás pudingport majd sűrűre főzzük. A vajat/margarint a még meleg pudinghoz keverjük, kihűtjük.
3. A krémmel betöltjük a kosárkákat, majd eperrel díszítjük.
Ha tetszett a cikk, örülünk a megosztásnak. Kövess minket a Facebook-on, hogy ne maradj le az újdonságokról!